Monday, April 30, 2007

Jelo po jelo- menu, 2. dio

Budući da sam pokupila jezikovu juhu jer sam prvo postala desert jučer, a ne neko jelo koje nije mojih ruku rad, danas je, logično, red da postam nešto njegovo. Grčka salata bila je odlični partner njokima od grisa. Hladna i osvježavajuća, mislim da ću ju često raditi ovo ljeto.

Sastojci za dvije osobe:

2 srednje velike rajčice
3 mlada luka
1/2 manjeg krastavca
1/2 manje zelene paprike
60 g feta sira
10-ak maslina, poželjno crnih, ali i zelene će poslužiti

Za dressing:

3 žlice maslinovog ulja
1 žlica limunovog soka (mi smo koristili aceto balsamico)
1 češanj češnjaka
prstohvat origana
prstohvat soli
prstohvat svježe mljevenog papra


Za početak treba svo povrće lijepo narezati: luk na tanke kolutove, papriku, fetu i rajčice na srednje velike kockice, krastavce na polumjesece debljine 1 cm. Svo povrće pomiješati zajedno s maslinama u jednoj zdjeli.

Sastojke za dressing sve staviti u jednu malu zdjelicu/posudu i dobro promiješati.

Preliti preko povrća i sve zajedno lagano promiješati.


Scrumptious!

No comments: