Wednesday, July 4, 2007

Druga strana brownie-a

Iako je Seka B nedavno postala svoj recept za brownie, evo i Nigelline varijante s You Tube-a. Ja sam par dana slinila nad ovom snimkom prije nego što sam se odlučila isprobati ju. Mislim da je ova varijanta nešto sočnija od prijašnje. Oko gotovo 1/2kg čokolade, 200 g maslaca i 6 jaja odgovorni su za to. Neću pisati o postupku jer mislim da je za to najbolje pogledati izvor, ali evo prijevoda sastojaka i količina za svaki slučaj:

350 g crne čokolade
200 g maslaca
6 jaja
1 žlica ekstrakta vanilije ili 1 vrećica vanili šećera
1 3/4 šalice šećera
1 1/2 šalica brašna
1 žličica soli
100 g nasjeckane bijele čokolade
100 g nasjeckane mliječne čokolade

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva i peći oko 25 minuta.





Kada izvadite brownie iz pećnice, ostavite da se dobro ohladi i tek onda navalite.

A kad ste već na You Tube-u, ne bi bilo na odmet pogledati ovo i ovo.

2 comments:

Anonymous said...

ocu jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!

Anonymous said...

izgleda jako jako fino...nadam se da će me danas dočekati barem jedna šnita...velika pusa!