
Za karamelu:
7 žlica šećera
7 žlica vode
Za "kremu":
6 jaja
6 žlica šećera
1 vrećica vanili šećera
korica limuna ili limete
1/2 l mlijeka
2 žlice ruma
Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva.
Za početak treba napuniti jedan srednje veliki lonac vodom, staviti na vatru i pustiti da voda zakipi. Tada treba ugasiti vatru i staviti lonac sa strane. Za karamelu pomiješati šećer i vodu, pustiti da zakipi i postane zlatnosmeđe boje. Tekuću karamelu treba uliti u vatrostalnu posudu u kojoj će se peći rožata i preliti ju ravnomjerno preko cijele posude. Ona će se tada stvrdnuti pa ju treba pustiti da se ohladi.

Tada treba dobro istući jaja sa šećerom i vanilijom, dodati naribanu koricu limuna/limete, mlijeko, rum i dobro promiješati.



No comments:
Post a Comment