Wednesday, June 6, 2007

Braunizzzzzz

Nije da je S.B. zaspala ili da odbija postat recept o više nego izvrsnom „Aztec hot chocolate“ sladoledu, nego je S.B. zaboravila recept pa ne želi da šaroliko pučanstvo pogriješi u pripravi istog. Ali da je izvrstan, bogme je, i da vam može biti žao što nikad vaši okusni pupoljci neće gorjeti poradi chillija i istodobno cvjetati zbog kremaste čokolade, bogme može!

Kako bih smirila i udovoljila pobunjene duhove food-blogginga, prezentiram recept koji je stalna uspješnica u mojem čoporu. Iznimno jednostavan (hm, čini mi se da se ponavljam, ili?!!), prvi put je napravljen davnih dana, na samim počecima uspješne kuharske karijere yours truly, prema receptu jedne dječje kuharice. Dakle, stvarno JE jednostavno i privlačno svima.

Slijedi recept:

200 g margarina

200 g brašna

200 g šećera

200 g čokolade za kuhanje ili kombinacija od 100 g čokolade i otprilike 4 žlice čokolade u prahu

4 jaja

Na parnoj kupelji (nije ništa fensi, 2 rajngle od kojih jedna ulazi u drugu, ali ne do dna, u većoj je voda koja kuha) se otapa margarin i čokolada.


Nakon što se potpuno otope i izmiješaju, dodaju se 4 cijela prethodno umućena jajeta u smjesu margarina i čokolade koja je maknuta s pare. Sve se dobro izmiješa.


U smjesu se dodaju šećer i brašno, u ovom slučaju smeđi i polubijelo, i dobro povežu. Paziti da ne ostaju nečokoladne grudice.

Sve se izlije u prethodno namašćenu i nabrašnjenu posudu/pratvan/tepsiju

i peče koji 25-30 min na 180. Gotovo je kad se probode oštrim predmetom i na njemu ništa ne ostaje.

Uostalom, osjetit ćete po mirisu koji se širi kućom. Malo domaćeg straciatella sladoleda će se savršeno uklopiti svojom kremastom teksturom i ublažiti jaki okus čokolade. U nedostatku takvog nečeg, a glass of milk will do!

Jesam li vam rekla da je jednostavno?!


No comments: