
Sastojci za 2 osobe:
3 žlice maslinovog ulja
1 luk, mrkva, tikvica, paprika, celer (oko 1/2 šalice), mladi krumpir (ne treba guliti!), paradajz
2 kocke za juhu od povrća
malo svježeg ružmarina i bosiljka (po jednu stabljiku)
malo chillija
sol i papar
peršin
Za početak treba nasitno nasjeckati luk, tikvicu narezati na polumjesece debljine 1/2 cm, a ostalo povrće na srednje velike kockice. Zagrijati ulje u loncu i dodati luk. Čekati da se malo "povehne" ali ne i da požuti. Dodati mrkvu, tikvicu, papriku i celer i par minuta samo pirjati na ulju i luku. Posoliti, popapriti, dodati prstohvat chillija i zaliti vodom da prekrije povrće. Pustiti da zakipi, ubaciti kocke, i kuhati oko 30 minuta. Svako toliko provjeriti da li ima dosta vode. Zatim dodati paradajz, krumpir, bosiljak i ružmarin, čekati da opet zakipi i ovaj put kuhati desetak minuta. Ugasiti i dodati nasjeckani peršin.


No comments:
Post a Comment