
E sad, za ovaj recept su vam potrebne NESLANE pistacije koje je kod nas poprilično teško nabaviti (ja sam svoje dobila s istoka, lucky me!), tako da unaprijed isprike onima koji do njih neće moći doći . Za nas ostale (hihi), evo recepta iz kuharice koju sam dobila na poklon negdje još davne 2000., a čija je autorica Delia Smith. Usudila bih se reći da je ona engleska verzija Marthe Stewart.
Za "tijesto":
200 g keksa sa zobenim pahuljicama, ja sam uzela Digestives-e jer ih volim
50 g očišćenih neslanih pistacija (mislim da bi se umjesto pistacija mogli koristiti i orasi, lješnjaci, kikiriki i sl.)
75 g maslaca
Za nadjev:
700 g svježeg sira
6 žlica šećera ( ja sam stavila 4 i čini mi se premalo)
3 cijela jaja
2 žličice arome vanilije
1 čašica čvrstog jogurta
3 žlice meda
3 žlice očišćenih i ugrubo nasjeckanih pistacija
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva.
Za početak treba otopiti maslac i uzeti kekse, umrviti ih, bilo batom za meso, bilo rukama, bilo u multipraktiku......





............izmiksati sve sastojke za nadjev.





.........i staviti u hladnjak preko noći.




I za kraj, predivni avokado kupljen jučer, i to opet na akciji, ha-ha! :-)

No comments:
Post a Comment