Ne znam točno zašto, ali dodavanje mariniranih i prepečenih komadića paprike i patlidžana običnoj pizzi sa sirom, jednostavno ide s nazivom rustica.
Omjeri će svi biti odokativni (priprema i konzumacija na vlastitu odgovornost):
Crvena, žuta ili zelena paprika
½ do 1 patlidžan, narezan na ploške, posoljen, ostavljen par sati i istisnut od viška tekućine
Marinada:
Maslinovo ulje
Malo češnjaka
Peršin
Bosiljak
Origano
Sastojke za marinadu izmiksati i dobivenim umakom preliti narezane paprike i iscijeđene ploške patlidžana. Ostaviti neko vrijeme da se marinira.
Prepeći na tavi, optimalno na roštilju, dok povrće malo omekša.
Tijesto za pizzu
Oko ½ kg brašna, preporučljivo tipa 850
Malo soli
Paketić suhog kvasca
Origano
Malo ulja
Voda
Suhi sastojci se pomiješaju (origano ili štogod drugo suho i zeleno je zgodan, ali i neesencijalan dodatak), doda se malo ulja, promiješa i zamijesi tijesto dodavanjem vode. Dobro umijesiti i ostaviti da se diže na toplom mjestu oko 1 h.
Nadjev
Umak od rajčice (konzerva, umak u tetrapaku, razrijeđeni koncentrat)
Sir, po mogućnosti više vrsta
Začini po volji
Masline
Tijesto se razvalja na pouljeni pleh/pratvan/tepsiju/?, premaže umakom od rajčice
malo posipa suhim zelenilom, doda malo sira, doda se marinirano povrće
te ostatak sira i masline.
Ostaviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 180°-200° C ok pola sata, dok ne počne nalikovati ovome:
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment