Wednesday, March 28, 2007

Pizza Crustica



Ne znam točno zašto, ali dodavanje mariniranih i prepečenih komadića paprike i patlidžana običnoj pizzi sa sirom, jednostavno ide s nazivom rustica.

Omjeri će svi biti odokativni (priprema i konzumacija na vlastitu odgovornost):

Crvena, žuta ili zelena paprika

½ do 1 patlidžan, narezan na ploške, posoljen, ostavljen par sati i istisnut od viška tekućine

Marinada:

Maslinovo ulje

Malo češnjaka

Peršin

Bosiljak

Origano

Sastojke za marinadu izmiksati i dobivenim umakom preliti narezane paprike i iscijeđene ploške patlidžana. Ostaviti neko vrijeme da se marinira.

Prepeći na tavi, optimalno na roštilju, dok povrće malo omekša.



Tijesto za pizzu

Oko ½ kg brašna, preporučljivo tipa 850

Malo soli

Paketić suhog kvasca

Origano

Malo ulja

Voda

Suhi sastojci se pomiješaju (origano ili štogod drugo suho i zeleno je zgodan, ali i neesencijalan dodatak), doda se malo ulja, promiješa i zamijesi tijesto dodavanjem vode. Dobro umijesiti i ostaviti da se diže na toplom mjestu oko 1 h.


Nadjev

Umak od rajčice (konzerva, umak u tetrapaku, razrijeđeni koncentrat)

Sir, po mogućnosti više vrsta

Začini po volji

Masline

Tijesto se razvalja na pouljeni pleh/pratvan/tepsiju/?, premaže umakom od rajčice


malo posipa suhim zelenilom, doda malo sira, doda se marinirano povrće

te ostatak sira i masline.


Ostaviti da se peče u zagrijanoj pećnici na 180°-200° C ok pola sata, dok ne počne nalikovati ovome:

Dobar tek!

No comments: