Sunday, July 26, 2009

Cijeli obrok

Ih, sta se danas nakuhalo. Dan, iznimno lijen, bi bio utucen na povlacenje da nije bilo kuharskih crva koji mi nisu dali sjediti. Zapocela sam s pudingom od cokolade, preuzetim u potpunosti odavde, proces kuhanja kojeg nismo stigli fotodokumentirati. Morat cete mi vjerovati na rijec da je stvarno svilenaste teksture i jakog cokoladnog okusa, divota cista. Radi se levom nogom, a okusa savrsenog!
Nakon toga su mi se pocele vrtiti po glavi slike domace tjestenine, zbog nekog razloga mi je pravljenje i kuhanje iste vec mjsecima u glavi. Pomislih da je danas bas odlican dan za baciti se izradu tjestenine to pa se bacih i na to.
Mislim da sam pratila neki standardni kalup za pravljenje tjestenine.

Ide po pola salice brasna na 1 jaje, racuna se da je to dostatno za 1 osobu. Buduci smo mi prozdrljivi i bez mjere, ja sam za dvoje ubila 3 jaja.

Pa se to malo mijesa po zdjeli pa po radnoj povrsini i lijepo, sto tanje (ili ne), to bolje izvalja.


Moji rezanci!
G. je dobio u zadatak napraviti najlaksi umak od rajcica ikad, procitan danas i preuzet odavde. Lako i jako fino. Dobro obavljen zadatak.

U skuhanu tjesteninu sam ubacila maslaca i origana, prelila umakom iz kojeg se (kao) izbaci luk i posipala nekim sirotim ostacima pecorina.


Fino :-)

P.S. Zaboravih napomenuti da sam doruckovala dvije rolice sushija, had a proper craving. Mislim da necu jesti slijedeca 3 dana.

1 comment:

bibi said...

woooooooooooow!!!! jebeno izgledaju rezanci, seko! hubba-hubba! :slini: