Tuesday, July 14, 2009

Torta od sira s malinama

Otkako sam otkrila da je naš domaći Abc sirni namaz (Belje) jednako dobar kao i puno preskupa Philadelphia od Krafta, bacila sam se na torte od sira. Kako je napokon došlo vrijeme šumskog voća koje je savršen kontrast siru, šećeru i vaniliji, došlo je vrijeme da napokon isprobam recept nad kojim sam slinila od jednog od prošlogodišnjih izdanja Good Food časopisa. Recept je identičan onome na netu pa nema potrebe da ga ispisujem.

Torta je stvarno urnebesno lagana, baš kao što to tvrde komentari. Ima par sitnica jedino: moja se torta pekla nešto duže od 40 minuta, 55-60, recimo, na istoj temperaturi. Znak da je gotova dakle nisu istekle minute već torta koja je tvrda sa strane i nešto mekša u samoj sredini (bez brige, sve se stvrdne hlađenjem kasnije). Kalup nije potrebno namastiti prije pečenja.

Još nešto: treba paziti da maline ne budu prekisele. Moje jesu tako da kiselina pomalo dominira nad slatkoćom. Pretpostavljam da je nekima to plus, ali ja ipak preferiram šećer , a ne osvježenje. :-)

I da, bilo bi dobro fino ju ohladiti prije serviranja. Kod rezanja nema problema, sve ostaje na svom mjestu.

2 comments:

Anonymous said...

woooooooooooooooooooooooooooooo.
i ja bi.sad.odma.

Anonymous said...

super izgleda!
to će se obavezno probati.
btw. pita od poriluka ispada super prema tvom receptu