Friday, November 7, 2008

Povratak na scenu - take 2

Najdrazi su mi dani kad se probudim kuharski nabrijana i nije mi tesko prati, sjeckati, prziti i na kraju klopnuti nesto fino i napravljeno od namirnica koje vec danima mole da ih se spravi ili ce zauvijek zavrsiti u plasticnoj vrecici... takav je bio i danasnji dan te vam predstavljam juhu od bundeve s djumbirom, salaticu od mozarelle, tresnja-rajcica, mladog luka, rukole i nekih drugih zelenila i na kraju moja verzija Norminih spageta ili ovoga.
Nekako mi nije volja sve postati, dovoljno je reci da se za juhu od bundeve doda malo svjezeg nasjeckanog djumbira na propirjani luk i cesnjak. Na to se dodaju 2 krumpira i nesto bundeve, zalije kipucom vodom (i/ili povrtnim bujonom) i ostavi kuhati dok se sve ne omeksa. Pasirati ili ne pasirati, ostaje na vama. Ja sam pasirala i ubacila malo kiselog vrhnja, vrlo tipicnog dodatka za takvu juhu.

Za Normine spagete se poprze patlidjan il dva (naravno, prije narezani, posoljeni, ostavljeni da odstoje malo i iscijedjeni) te se maknu s vatre. Na maslinovom uljcu se poprze cesnjak i nesto rajcica susenih na suncu (onako polusuhih), dodaju se patlidjani i kuhani spageti, malo sve prokrcka i ubaci se nesto parmezana ili pecorino sira.



Mmmm, sad imam kuhane hrane za cijeli vikend. Iako, ne znam bas koliko se tome radujem....

1 comment:

Anonymous said...

ovo je skroz naskroz zuppa!