Nekako mi nije volja sve postati, dovoljno je reci da se za juhu od bundeve doda malo svjezeg nasjeckanog djumbira na propirjani luk i cesnjak. Na to se dodaju 2 krumpira i nesto bundeve, zalije kipucom vodom (i/ili povrtnim bujonom) i ostavi kuhati dok se sve ne omeksa. Pasirati ili ne pasirati, ostaje na vama. Ja sam pasirala i ubacila malo kiselog vrhnja, vrlo tipicnog dodatka za takvu juhu.
Za Normine spagete se poprze patlidjan il dva (naravno, prije narezani, posoljeni, ostavljeni da odstoje malo i iscijedjeni) te se maknu s vatre. Na maslinovom uljcu se poprze cesnjak i nesto rajcica susenih na suncu (onako polusuhih), dodaju se patlidjani i kuhani spageti, malo sve prokrcka i ubaci se nesto parmezana ili pecorino sira.
Mmmm, sad imam kuhane hrane za cijeli vikend. Iako, ne znam bas koliko se tome radujem....
1 comment:
ovo je skroz naskroz zuppa!
Post a Comment